Amanda och Tuva vinner brons i Junior-SM 2021

I helgen har Amanda Behrendtz, Tuva Ambjörnsson, Milla Agebrink och Sofie Juhlin befunnit sig uppe i Örebro på WAP Örebro Aspholmen för att spela årets junior-SM. Amanda -04 och Tuva -03 ställde upp i klassen Flickor 18, vilket är den äldsta av de tre ungdomsklasserna. De besegrade motståndarna i åttondel och kvart, och åkte ut mot Clara Bång och Thilda Danielsson i semifinalen, vilket ställde dem emot Anna Fyrpihl och Maja Ardesjö som spelade på hemmaplan. Matchen började nervöst med ett tight set där lagen länge följdes åt men där Anna och Maja vann första set med 6-4. I matchens andra set hittade Trollhättetjejerna sitt bästa spel och kammade hem det med 6-1. Tredje och avgörande set, blev ett långt dramatiskt set där Amanda och Tuva till slut slog in sista bollen och stod som bronsmedaljörer för F18 2021. Efteråt var det en stolt Fredrik Behrendtz som tränar tjejerna många timmar i veckan, och som även fanns med som coach genom hela matchen.

“Jag var så nervös så jag tänkte bara; Hoppas de bara slår på Amanda nu i sista bollen!” -Tuva

Milla och Sofie, födda 2007, har tränat i Trestad Padel Club sen ett par år tillbaka och gör sin absoluta tävlingsdebut i helgen genom att ställa upp i F14. De gör en grym insats i gruppspelet mot några av Sveriges absolut tuffaste juniorer, och vet nu vad de har för nivåer att jaga.

“Vi är jättenöjda med vår prestation, och blir så sugna på att tävla mer!” -Sofie

Trestad Padel Club säger stort grattis till alla fyra tjejer för fina prestationer i padelns absolut första riktiga junior-SM.

Rulla till toppen