Dream Padel Open Kungälv 27-28/1

4 representanter från Trestad Padel Club när Milla, Sofie, Amanda och Tuva åkte ner och tävlade i Kungälv. 

Amanda och Tuva ställde upp i Damer B där de i första matchen tog första set ganska enkelt, förlorade andra set och sedan fick stryk i supertiebreak. Otroligt tråkigt avslut, då det paret kom att vinna hela turneringen i slutet av helgen. Det var bara att ladda om för platen, och där vann tjejerna 3 av 3 matcher och stod som plate-vinnare. Grattis till det!

Milla och Sofie, i damer C, gick segrande ur gruppspelet under lördagen där de tog hem 3 av 3 matcher enkelt och var därmed klara för söndagens livestreamade final, kommenterad av Live Padel. Tryck på länken för att se matchen på youtube! Sevärd!! (Matchen börjar vid 1:32:30)

Ett stabilt och fint padelspel leder fram till 6-2 i första set. I andra set tar deras motståndare Söderström/Nyström en ledning med 0-4 tack vare bland annat en uppstepning från deras sida. Där trodde publiken att det var lite smått kört, men tjejerna tar ikapp ledningen, ett gem i taget, och plötsligt står vi framför 6-5 till TPC-tjejerna med egen serve. Med en förlorad matchboll leds setet in i tiebreak och vinner tillslut matchen med 6-2 7-5. 

Detta är ett mycket bra exempel på en mental match, där man ställs inför många jobbiga lägen där det gäller att fokusera på rätt saker och hantera pressen – 

Här följer lite tips på hur man kan tänka genom matchen. 

Först vinner tjejerna första set hyfsat enkelt, att man vinner enkelt skapar direkt risken att pressen byggs upp inför resterande delar av matchen. Där är det viktigt att ha is i magen, försök definiera vad man gjort bra hittills, och fokusera på att försöka fortsätta med de sakerna. 

Sedan kommer underläget på 0-4. Här ställs vi inför nya mentala utmaningar där det finns risk att känna sig stressad. Även här – ha is i magen! Ny boll, nytt gem eller nytt sidbyte innebär alltid en nystart, oavsett vad det står i matchen. 

I det här läget spelar även motståndarna bättre än tidigare, förändrar sin taktik och bjuder på färre misstag. Viktigt att fokusera på sin egen prestation här, och eventuellt ändra sin taktik om det man kört på tidigare inte verkar fungera längre. Klandra aldrig dig själv för att motståndarna spelar bättre än innan, det är ändå inget du själv kan påverka. Fokusera på det DU kan påverka!

Sedan kommer vi fram till 6-5 egen serve och ska “bara” serva hem det. Här förloras en matchboll och motståndarna tar gemet som leder till 6-6 och tiebreak. Det sista man får bli här är frustrerad eller älta en boll när det var “så nära” att vinna matchen. Nollställ huvudet, gå tillbaka till det konkreta – vad behöver göras? vad ska fokuseras på?

Tjejerna var otroligt mentalt starka, lyckades verkligen ladda om, både efter 0-4 och i tiebreak.

Nerverna fanns hos publiken, coach och spelare genom hela matchen, så efter denna nervpärs vill vi säga ett stooort grattis till tjejerna! Detta blev dessutom deras första vinst i en sanktionerad damklass!

Lämna en kommentar

Rulla till toppen