Historia

Trestad Padel Club grundades som ideell förening år 2017. Under de första åren ägde klubben inga egna banor utan höll sin verksamhet på Trestad- Padel och Aktivitetscenter.

Föreningen har redan från början haft stort engagemang för ungdomsverksamhet och trott på att det är nyckeln för att få sporten att växa. Nästan samtidigt som klubbens grundandes, så startade även våra klassiska söndagsträningarna för ungdomar, dåvarande “Serneke Padelskola” som idag går under namnet “Youth Padel Academy”. Idag bedrivs Youth Padel Academy på Padel 44, och tränare såsom Fredrik Behrendtz, Mika Tegelberg, Nima Namaki, Joel Grönqvist, Jonas Fauré, Tuva Ambjörnsson och Amanda Behrendtz har funnits med sedan start och är ännu ideella tränare på klubbens söndagsträningar.

Oktober 2021 stod klubbens första padelbana klar i en liten lokal med hög takhöjd, som därmed fick namnet “Kyrkan”. Efter flera års planering och letande av lokal, och veckors slit med banan av ett antal eldsjälar, så stod banan äntligen klar. Klubben hade byggt sin första bana. Då detta skedde under corona-pandemin så invigdes inte banan på något större sätt, men gratis spel för alla ungdomar hela höstlovet blev som en slags mini-invigning. “Kyrkan” är idag väldigt populär att spela i, tack vare både ljudvolymen, miljön och takhöjden.

Den 7 maj 2022 invigdes 3 utomhusbanor på Torsbovallen. Medlemmar, ungdomar, sponsorer, korvgrillare och journalister var på plats för att fira och inviga banorna. Claudio Lanzinger, en spansk proffstränare, var också på plats och höll lektioner för alla åldrar och nivåer. Robert Stenberg från kommunen och Fredrik Behrendtz (ungdomsansvarig och kassör) höll tal och banorna förklarades invigda när en massa barn och ungdomar hjälptes åt att slå in bollar på de nya utomhusbanorna.

Idag, 5 år efter föreningens start har vi cirka 275 medlemmar.

Styrelse

TPCs styrelse består under hösten 2022 av:

  • Joel Grönqvist – Ordförande
  • Fredrik Behrendtz  – Kassör
  • Johanna Juhlin – Sekreterare
  • Mika Tegelberg
  • Sanna Ollila
  • Dennis Kristensson
  • Amanda Behrendtz

Årsmötet för 2022 kommer hållas i början på 2023, den 28 januari. Under årsmötet är alla medlemmar välkomna och kommer rösta fram styrelsen för år 2023.

Sociala medier

Vi finns på både Facebook och Instagram, så följ oss gärna där! Vi uppdaterar om saker som händer i klubben, allt från lediga tider på banor till events och hur det går för våra ungdomar ute på tävlingar.

Rulla till toppen